‘Hack the Pentagon’-projekt ‘Hack the Pentagon’-projekt
Den amerikanske forsvarsminister, Ashton Carter, har godkendt “Hack the Pentagon”, som er et pilotprojekt, som vil give hackere mulighed for at vinde pengepræmier, hvis... ‘Hack the Pentagon’-projekt

Den amerikanske forsvarsminister, Ashton Carter, har godkendt “Hack the Pentagon”, som er et pilotprojekt, som vil give hackere mulighed for at vinde pengepræmier, hvis de kan finde bugs i det amerikanske forsvarsministerium – Pentagon. Metoden er bedre kendt som bug bounties.

I en udtalelse fra Pentagons pressesekretær, Peter Cook, blev det sagt at,

initiativet vil være det første føderale cyber bug bounty program in USAs historie”.

De konkrete detaljer om pilotprojektet er endnu ikke faldet på plads. Det vides derfor endnu ikke, hvor store pengesummer der er tale om, hvis en hacker skulle finde en bug i Pentagons systemer, men det forventes at projektet påbegyndes en gang i April.

Virksomheder gør dette hele tiden” for at teste deres systemer, siger en seniorfuldmægtig. Dette har været en måde at bringe ekstern ekspertise i form a white hat hackere, som kan hjælpe Pentagon med at identificere sikkerhedshuller.

Pentagon er dagligt udfordret af cyberangreb, men med det nye pilotprojekt, vil det amerikanske forsvarsministerium stå stærkere mod disse udfordringer. Alle deltagere i projektet skal dog undergår vetting, som svarer til en sikkerhedsundersøgelse, for på den måde at kunne determinere, hvorvidt dem der får adgang til at teste Pentagons sikkerhed rent faktisk er white hat hackere, eller de såkaldte black hat hackere – forskellen mellem de to er, at white hat hackere hjælper med at afdække sikkerhedshuller, mens black hats søger at udnytte eksisterende sikkerhedshuller.

Manden bag initiativet er Chris Lynch, som leder Pentagon’s nyoprettede Defense Digital Service afdeling, og som har en fortid i den private sektor. Lynch har dermed taget de erfaringer, han har gjort sig i den private sektor, og omsat det til en effektiv præventiv cybersikkerhedsløsning for det amerikanske forsvarsministerium. Det er en interessant udvikling med dette initiativ, som ikke før er set anvendt i den offentlige sektor i USA.

Ingen har kommenteret.

Vær den første til at lave en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *