Warning: include_once(/home2/exe/public_html/forsvarsindustri.dk/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/exe/public_html/forsvarsindustri.dk/wp-content/advanced-cache.php on line 20

Warning: include_once(): Failed opening '/home2/exe/public_html/forsvarsindustri.dk/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php70/pear') in /home/exe/public_html/forsvarsindustri.dk/wp-content/advanced-cache.php on line 20
Pentagon ønsker OSINT-værktøj til katastrofeberedskab - Forsvarsindustri
Pentagon ønsker OSINT-værktøj til katastrofeberedskab Pentagon ønsker OSINT-værktøj til katastrofeberedskab
Et nyt open source intelligence (OSINT) værktøj til at trække personlige oplysninger ud af tweets og fra andre sociale medier vil kunne hjælpe nationalt... Pentagon ønsker OSINT-værktøj til katastrofeberedskab

Et nyt open source intelligence (OSINT) værktøj til at trække personlige oplysninger ud af tweets og fra andre sociale medier vil kunne hjælpe nationalt katastrofeberedskab med at finde brændpunkter.

Når katastrofen rammer amerikansk jord, er første ude (first responders) ved at lære at se på tweets og Instagram opslag for at lære, hvilke områder der er hårdest ramt, hvor faren er, og hvordan det udvikler sig. Men skulle amerikanske tropper slutte sig til denne indsats, vil lovgivning om privatlivets fred hurtigt indskrænke denne indsats for at dele brugbare informationer indsamlet fra sociale medier. Militæret efterspørger nu software, der kan isolere og indsamle oplysninger, der vil kunne identificere, hvem der poster hvad på sociale medier, så kun de data, der kunne informere nødhjælpsindsatsen, vil blive indsamlet.

Ideen opstod under et besøg i USA’s Northern Command af James A. “Sandy” Winnefeld, en pensioneret admiral, der tjente som næstformand for Joint Chiefs of Staff. Sandy spurgte: hvorfor kan vi ikke se på crowdsourcing, så man i tilfælde af en naturkatastrofe, kan finde ud af, hvor de problemområder er?

Men forskellige love og retningslinjer begrænser, hvordan militæret, politiet, og regeringen kan bruge personhenførbare oplysninger – selv under katastrofer og for beredskabsmæssige opgaver.

En embedsmand der håndterer softwareindkøb for NORTHCOM har udtalt:

Operationel nytte [af sociale medier] er væsentlig hæmmet af den manglende evne til lovligt og legitimt at analysere disse oplysninger på grund af eksponeringen af personhenførbare oplysninger fra de analyseværktøjer, som i øjeblikket er til rådighed.

NORTHCOM har identificeret følgende behov for et kommende OSINT-værktøj til indsamling af informationer fra sociale medier: Der er et behov (1) for at blokere (fjernelse / blokering / maskering) af personhenførbare informationer, der findes i streaming eller statiske datasæt (tekst, billeder, etc.) eller metadata af sociale medier uden tab af information, samt (2) et behov for at kunne monitorere og være analytisk værktøj, til efterbehandling og analyse af data.

I teorien bør det være let at trække personhenførbare informationer ud af indhold på sociale medier. Problemet er, at folk bruger sociale medier til at tale om sig selv – med andre ord, at skabe uendelige strømme af personhenførbare oplysninger, og det skaber en udfordring for et fremtidigt OSINT værktøj, der kan bruges på legitim vis.

Militæret kører i øjeblikket en konkurrencedygtig udvælgelsesproces for hvilket selskab man ønsker skal designe og udvikle det nye OSINT-værktøj til Pentagon.

Ingen har kommenteret.

Vær den første til at lave en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *