xnxx videos xnxx beauty blonde masturbating in bathroom. pichunter
Frankrig vil øge forsvarsbudget til 2 pct. af BNP Frankrig vil øge forsvarsbudget til 2 pct. af BNP
Frankrig vil de kommende år øge sit forsvarsbudget med over 40 procent. Landet bruger for 2018 34,2 milliarder euro på sine væbnede styrker. Beløbet... Frankrig vil øge forsvarsbudget til 2 pct. af BNP

Frankrig vil de kommende år øge sit forsvarsbudget med over 40 procent. Landet bruger for 2018 34,2 milliarder euro på sine væbnede styrker. Beløbet vil frem mod 2025 stige til 50 milliarder euro. Det fremgår af et lovforslag, som regeringen i Paris fremlagde i går.

Da økonomien også vokser, vil BNP-andelen stige fra nu 1,8 procent til forventet 2,0 procent i perioden. Atombevæbnede Frankrig og Storbritannien er de største militærmagter i EU.

Forslaget fra præsident Emmanuel Macrons regering markerer et skifte. I mange år har Frankrigs militær måttet spænde livremmen ind, og det har skabt uro i geledderne. Sidste år fratrådte chefen for de væbnede styrker efter en strid med Macron om nye nedskæringer.

Emmanuel Macron har aldrig selv gjort tjeneste i militæret, som den første præsident i landet. Da Frankrig i 1997 gik bort fra tvungen værnepligt, var Macron endnu ikke fyldt 20 år.

Som præsident har Macron været uforbeholden i sin støtte til militæret, der slås med jihadister i både Vestafrika og Mellemøsten og hjemme patruljerer Frankrigs gader som følge af terrortrusler. En kilde tæt på forsvarsminister Florence Parly udtaler til det franske nyhedsbureau AFP:

Tidligere budgetter har lagt byrden over på militæret. Denne gang beder vi landet om at bære byrden for militæret

Opgradering af Frankrigs atomarsenal

Forsvarsministeriet planlægger at øge Frankrigs forsvarsbudget med 1,7 milliarder euro om året mellem 2019 og 2022. Derefter sættes beløbet op til tre milliarder euro om året frem mod 2025.En opgradering af Frankrigs arsenal af atomvåben samt flere flådeskibe er på prioriteringslisten.

Hvordan Macron har tænkt sig at finansiere de øgede forsvarsudgifter vides endnu ikke, men pengene skal efter al sandsynlighed hentes fra andre af statens områder. Frankrig har i flere år brudt EU’s regler for budgetunderskud. Et problem, som Macron har lovet at få ryddet af vejen.

Meldingen om et øget fransk militærbudget forventes at vække glæde hos den amerikanske præsident, som flere gange har beklaget sig over, at NATO’s europæiske medlemmer ikke bærer sin del af byrden.

Alliancens målsætning for forsvarsudgifterne lyder på to procent af bruttonationalproduktet, som Frankrig i fremtiden forventes at vil kunne leve op til, hvis den franske regerings lovforslag om at hæve landets forsvarsbudgetter bliver vedtaget.

Ingen har kommenteret.

Vær den første til at lave en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *