BAE leverer nye 40mm kanoner til britiske kampvogne BAE leverer nye 40mm kanoner til britiske kampvogne
Den britiske hær har modtaget sin første nye våbensystem til kampvogne i 50 år – og ammunitionen fødes ind fra siden. Loadingsystemet på den... BAE leverer nye 40mm kanoner til britiske kampvogne

Den britiske hær har modtaget sin første nye våbensystem til kampvogne i 50 år – og ammunitionen fødes ind fra siden. Loadingsystemet på den nye 40mm Cased Telescoped Cannon System, som blev overdraget til det britiske forsvarsministerium (MoD) i Bourges, Frankrig af CTA International (CTAI), hævdes at give mere ildkraft og samtidig spare plads.

Ifølge BAE Systems, som er 50/50 partnere med CTAI og Nexter Systems, er leveringen den første af de nye 515 40mm kanoner til den britiske hærs Warrior og Ajax pansrede kampvogne. Det nye system har været under udvikling siden 1990’erne og har gennemgået omfattende tests.

Nøglen til den nye 40mm kanon er dens indkapslede teleskopiske ammunition. I stedet for at bruge traditionelle kugleformet ammunition med projektilet foran og en beholder bagved, består den indkapslede teleskopiske ammunition af et lige rør med projektilet inde i røret, der giver en gastæt tætning. BAE siger, at dette giver den fire gange så meget kraft som den foregående 30mm ammunition.

I øjeblikket er variationer under udvikling som anvender samme teknologi, bl.a. som anti-luftskyts ammunition.

BAE Systems 44mm kanon

Hvad angår selve kanon, der bruger et nyt roterende bundstykke-system, hvor granaterne lastes i en 90 graders vinkel til cylinderen, derefter drejet til rette affyringsposition. Indlæsning af nye granater skubber den brugte skal uden for køretøjet og det roterende bundstykke giver mulighed for betydelige besparelser rent pladsmæssigt. Den nye 40mm kanon fylder omtrent den samme plads, som de 30mm kanoner den erstatter, men giver mere plads til ekstra ammunition og mere kabineplads for besætningen.

Denne næste generations kanon er udviklet gennem et tæt engelsk-fransk samarbejde og tilføjer væsentligt til forsvarsevnen for England og vores NATO-allierede.

Således udtaler Philip Dunne fra indkøb af forsvarsmateriel.

Ingen har kommenteret.

Vær den første til at lave en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *