


Forsvarsindustri.dk har været på besøg hos MyDefence Communication, en af de mest lovende opstartsvirksomheder i den danske forsvarsindustri, for at få deres syn på, om det kan betale sig for opstartsvirksomheder at deltage i omkostningskrævende messer og netværk.
MyDefence Communication
Den nordjyske virksomhed, MyDefence Communication, er specialiseret i Electronic Warfare (EW) – elektronisk krigsførelse – og har bl.a. udviklet løsninger til beskyttelse mod vejsidebomber, bedre kendt som Counter IED (C-IED) løsninger.
I dag er MyDefence bedst kendt for at udvikle state-of-the-art Counter UAV (C-UAV) løsninger, som kan detektere, identificere og imødegå trusler fra kommercielle droner, som kan udnyttes til rekognoscering, spionage, indsmugling af varer i fængsler eller over grænser, samt til biologisk krigsførelse.
Men tilbage i januar 2015, var MyDefence Communication en dugfrisk opstartsvirksomhed, med fokus på udvikling og omkostninger. De havde ingen omsætning, men mange udgifter, så da de fik en invitation om at deltage i Danish Defence and Aerospace Conference (DDAC) i Aalborg, var spørgsmålet – om de overhovedet skulle deltage, og om det kunne betale sig.
De havde ingenting at vise frem på daværende tidspunkt – kun deres håb, ideer og forventninger til fremtiden. Christian Steinø, CEO hos MyDefence Communication, udtaler til Forsvarsindustri.dk:
Vi besluttede imidlertid at deltage, idet vi var af den overbevisning, at vores fremtidige virke var afhængig af tillid og personlige relationer – og at sådanne bånd kun kunne skabes ved at være til stede.
Netværk og relationer opbygges
Tre mand høj troppede de op ved et cafebord med to bannere og en stak foldere som beskrev deres virksomhed og spirende teknologier. Christian Steinø uddyber, at de ”var nye i dette spil”, og fortsætter med at forklare, at de fandt det overvældende med de mange mennesker og al den virak, som de skulle forholde sig til. Men det skulle hurtig vise sig, at have været den rigtige beslutning om at deltage ved konferencen.
Under en pause ved deres cafébord blev de mødt af en charmerende yngre tysk kvinde, som skulle vise sig at have stor indflydelse på virksomhedens forretningsmæssige relationer. Julia, som hun hed, viste sig at være scout for Eurofighter og Airbus.
Julias job var at rejse rundt til messer og identificere virksomheder, som kunne have potentiale som samarbejdspartnere med Eurofighter-projektet eller en aden af Airbus koncernens mange virksomheder.
Efter en hyggelig samtale med Julia gik der en times tid, hvorefter MyDefence igen fik besøg. Denne gang af Julias team fra Eurofighter, som ledte til mere kaffe og flere samtaler, flere besøgende fra Airbus og endnu mere kaffe. Der blev udvekslet visitkort og muntre bemærkninger, fortæller Steinø.
Et par dage efter messen blev de kontaktet af Airbus, som ville høre om de kunne tænke sig at besøge Eurofighter samt en anden af Airbus virksomhederne i Tyskland. Det ville de gerne, men det tog flere måneder inden fortrolighedserklæringer m.m. havde bevæget sig igennem Airbus mastodontens forskellige afdelinger.
Besøg hos Airbus Defence and Space
I juni måned 2015 var alt imidlertid på plads. MyDefence besøgte først Airbus Defence and Space virksomheden med kælenavnet Microwave City i Ulm, som beskæftiger sig med Electronic Warfare.
En hel lille by med knap 3000 ’indbyggere’ hegnet ind bag adskillige sikkerhedsforanstaltninger, men husende de kløgtigste tyske ingeniører inden for deres felt.
Et spændende besøg som siden afstedkom en samarbejdsaftale mellem MyDefence og Airbus om fremstilling og integration af teknologi, samt om at udnytte Airbus’ salgsnetværk og messe-”kræfter” til salg og markedsføring af MyDefence teknologi og nye fælles produkter.
Eurofighter
Samme dag rejste de videre til Eurofighter-basen Manching, øst for München, hvor de den følgende dag fik et grundigt indblik i Eurofighteren. Samtidig blev det klart, hvad MyDefence kunne bibringe Eurofighter projektet, såfremt Danmark valgte dette kampfly som sit næste kampfly.
Desværre for MyDefence blev det ikke Eurofighter kampflyet som blev valgt, og deres udviklingsplaner desangående blev derfor skrinlagt. At MyDefence imidlertid har kompetencer inden for elektronisk krigsførelse på kampfly blev imidlertid klart, og frugten af et nyt samarbejde betyder, at flere meget spændende projekter har set – og i fremtiden vil komme til at se – dagens lys.
Eurosatory 2016
Samarbejdet har også bevirket, at MyDefence har indgået aftale om en omfattende messeaktivitet. Bl.a. deltog MyDefence sammen med Airbus EW i deres New Sensor House på Eurosatory 2016 i Paris. Endvidere deltager MyDefence senere i år på Association of Old Crows (AOC) Electronic Warfare kongres i Washington D.C., og igen i januar 2017 på Consumers Electronic Show i Las Vegas, Nevada.
Til spørgsmålet om det kan betale sig for små opstartsvirksomheder at deltage i mere eller mindre omkostningstunge messer og konferencer, svarer Christian Steinø:
Vi synes bestemt, at det har haft en positiv indvirkning for os, og vi kan kun tilskynde andre mindre virksomheder at deltage i messelivet.
MyDefence Communication har således formået at få opbygget et stærkt netværk gennem deltagelse på forsvarsmesser. Her på Forsvarsindustri.dk håber vi, at det kan inspirere andre opstartsvirksomheder i den danske forsvarsindustri, som står med samme udfordring, til at deltage ved fremtidige forsvarsmesser og netværksarrangementer i den danske og internationale forsvarsindustri.
Ingen har kommenteret.
Vær den første til at lave en kommentar.