


Ved udgangen af 2016 vil det russiske forsvarsministerium modtage den første levering af de fornyede NK-32 motorer til de strategisk missilbærende Tu-160M2 bombefly.
Ifølge udviklerne, vil den nye motor hjælpe flyet med at flyve op til stratosfæren i en højde på 60.000 fod. En kilde fra den russiske forsvarsindustri udtaler:
Den nye NK-32 version kan udover som reaktiv flymotor også arbejde som en raketmotor. Takket være dette, vil Tu-160M2 kunne cruise i en højde, hvor ingen fjendtligt anti-fly-system kan ramme det.
Det moderniserede flys første flyvning vil finde sted i 2018. Ifølge Viktor Bondarev, chef i det russiske luftvåben, har forsvarsministeriet planer om at købe omkring 50 stk. Tu-160M2 bombefly.
Serieproduktion af bombeflyene forventes at begynde i år 2021.
Hvorfor genskaber Rusland Tu-160’eren?
I øjeblikket arbejder Rusland på konstruktionen af den næste generation (next-gen) af strategiske bombefly, PAK DA – en forkortelse for “prospektiv kompleks luftfart for langdistance flyvninger”. Imidlertid er udviklingen af det nye fly forsinket: Den første enhed vil blive fremvist mellem år 2020 og 2025. Dmitry Litovkin, militær observatør ved dagbladet Izvestiya, forklarer:
Den russiske Aerospace Forces Command er nu ved at skabe en substitut for PAK DA på ”mellemlang-sigt”. En række langdistancefly vil snart afslutte deres alarmberedskabsmissioner, og det vil være nødvendigt at foretage en planlagt udskiftning af teknologien med nye bevæbnede fly.
Kilden i forsvarsindustrien fortæller, at projektet kan ende med at blive det mest omkostningsfulde program i forsvarsministeriets i 2020 budget.
Omkostningerne kan sammenlignes med opførelsen af nye atomubåde fra Borei serien, som rummer Bulava missilerne – som forløber sig til en pris mellem USD 5-7 milliarder.
Våbensystemer til Tu-160M2
Ifølge militære eksperter, vil Tu-160M2 bruges ikke kun som et afskrækkelsesvåben, men også for at imødegå forsvarsministeriets aktuelle udfordringer. Pjotr Dainekin, tidligere chef af det russiske luftvåben og velkendt russisk nationalhelt, udtaler:
Ordet ’missil-bærer’ understreger bombeflyets evne til at bruge både nukleare og ikke-nukleare bevingede missiler. Blandt dem er H-101 og H-555 nye generations langdistance bevingede missiler.
Han tilføjer desuden, at flyet også ville være i stand til at bære H-55SM – det bevingede missil med indprogrammerede koordinater for at ramme mål på landjorden. Dainekin udtaler desuden:
Tu-160 bombeflyet kan udstyres med enhver type nukleare og almindelige bomber: panser-brydende, beton-brydende, klyngebomber, søminer, osv. Den samlede vægt af sprænghovederne kan være op til 40 ton.
Han tilføjer, at det nye fly vil være i stand til at ramme potentielle mål, mens den er uden for det område, hvor eksisterende antiluftskyts eller missilforsvarssystemer er i stand til at ramme bombeflyet.
Ingen har kommenteret.
Vær den første til at lave en kommentar.