xnxx videos xnxx beauty blonde masturbating in bathroom. pichunter
Jyske virksomheder: Politikere skal presse kampflysproducent til arbejdspladser Jyske virksomheder: Politikere skal presse kampflysproducent til arbejdspladser
Regeringens seneste anbefaling af Lockheed Martin’s F-35 Joint Strike Fighter som Danmarks næste kampfly har skabt stor skuffelse hos flere jyske virksomheder. Hvis Folketinget... Jyske virksomheder: Politikere skal presse kampflysproducent til arbejdspladser

Regeringens seneste anbefaling af Lockheed Martin’s F-35 Joint Strike Fighter som Danmarks næste kampfly har skabt stor skuffelse hos flere jyske virksomheder.

Hvis Folketinget ender med at bakke op om regeringens anbefaling af F-35 kampfly, så er det store ordrer en række jyske virksomheder går glip af. Af de tre kandidater – Boeings Super Hornet, Airbus’ Eurofighter Typhoon og Lockheed Martins F-35 – er sidstnævnte den eneste forsvarsproducent, som ikke er direkte forpligtet til at lægge modkøbsordrer i Danmark, som ellers er sædvane ved større forsvarsinvesteringer.

Bl.a. HAI Horsens lever af at overfladebehandle aluminium, og hvis man ender med at investere i Boeings Super Hornet kampfly, ville virksomheden have investeret i en helt ny produktionslinje til fly- og satellitindustrien. Til DR udtaler direktør for HAI Horsens, Jan Rohdemejer:

Hos min virksomhed er det en ret stor sum og et ret stort antal arbejdspladser, som vi nu går glip af. Vel nok omkring 30.

Derudover havde Systematic fra Aarhus også lavet en aftale med Boeing, som ville have betydet 25-30 nye arbejdspladser i den midtjyske virksomhed, som bl.a. leverer softwareløsninger til det danske forsvar. Michael Holm, direktør i Systematic, udtaler til DR:

Der er jo ikke forhandlet en kontrakt på plads endnu, så jeg kan kun opfordre til, at det hold, der skal forhandle med Lockheed Martin, har nogle tommeskruer med, som kan mærkes. Vi skal have så mange danske virksomheder med som overhovedet muligt i den her produktion.

HAI og Systematic forsøger nu sammen med branchen at presse de danske folketingspolitikere til at kræve, at også Lockheed Martin forpligter sig til at lægge modkøbsinvesteringer i Danmark, som dermed vil skabe arbejdspladser pba. den store forsvarsinvestering i nye kampfly. Michael Holm udtaler desuden:

Det vil kræve, at man går til kanten med de aftaler, der eksisterer på nuværende tidspunkt, og jeg synes, at man bør involvere både interesse- og brancheorganisationer. For der står mange arbejdspladser på spil.

Aftale med Lockheed begrænser industrien

Formanden for Dansk Industris kampflysgruppe, Jan Falck-Schmidt, som er direktør i Falck Schmidt Defence Systems, mener at dansk industris muligheder for at kapitalisere på den kommende aftale om kampfly vil være begrænset – grænsende til ingenting – under de nuværende betingelser for en aftale med Lockheed Martin. Falck-Schmidt udtaler:

Jeg vil være vældig ked af det, hvis man skriver under med Lockheed Martin, som det ser ud nu.

Jan Falck-Scmidt mener dog ikke, at det er for sent at stille krav til kampflysproducenten. Han mener, at forhandlingerne forsat er varme, og at der kæmpes for, at Lockheed Martin skal under de samme betingelser som de andre to producenter, og dermed forpligtes til 100 procents industrisamarbejde.

Tidligere på måneden, efter regeringens indstillingen af F-35 kampflyet, meldte Dansk Metal, at der ville være rigeligt med arbejdspladser at forvente, ved valget af F-35.

Folketinget har endnu ikke taget stilling til, hvilket kampfly Danmark skal vælge, hvorfor det stadig er muligt for de andre to kampflysproducenter at vinde den endelige kontrakt, selvom optimismen er lav.

Ingen har kommenteret.

Vær den første til at lave en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *