xnxx videos xnxx beauty blonde masturbating in bathroom. pichunter
Northrop Grumman udvikler laservåben til U.S. Navy Northrop Grumman udvikler laservåben til U.S. Navy
Den amerikanske flåde (U.S. Navy) arbejder sammen med Northrop Grumman på en treårig kontrakt om at udvikle et skibsmonteret laservåben, skabt til hurtigt at... Northrop Grumman udvikler laservåben til U.S. Navy

Den amerikanske flåde (U.S. Navy) arbejder sammen med Northrop Grumman på en treårig kontrakt om at udvikle et skibsmonteret laservåben, skabt til hurtigt at uskadeliggøre fjendtlige droner, småbåde, fly, skibe og missiler, oplyser embedsmænd fra den amerikanske flåde.

Laservåbensystemet anvender multi-spektralt måldetektion og sporingskapaciteter, samt en avanceret off-akse stråle med forbedrede fiberlaser-teknologier, som leverer udvidet rækkevidde for at kunne imødekomme fjendtlige mål. Forbedringerne med high-power fiberlasere, der anvendes til at danne laserstrålen, muliggør et øget energiniveau, og dermed den udvidede rækkevidde, i forhold til at ramme mål på længere afstande.

Den 12-måneders lange projektaftale har et budget på USD 53 millioner, og er indgået mellem Office of Naval Research (ONR), som er den amerikanske flådes forskningsinstitution, og Northrop Grumman. Målet er at udvikle et laservåbensystem, som skal demonstreres gennem tre faser. Faserne omfatter (1) indledende designfase, (2) landbaseret tests, og (3) endelig test af laservåben til søs, hvor det skal affyre mod mål. En talsmand fra Northrop Grumman udtaler:

Virksomheden vil designe, producere, integrere og yde support i test af en 150-kilowatt solid state (elektrisk) laservåbensystem […] Kontrakten kan vokse til en samlet værdi af USD 91 mio. og løbe over 34 måneder, hvis ONR udøver alle sine kontraktmuligheder.

Office of Naval Research har som målsætning, at udviklingsprojektet med laservåbensystemet, skal munde ud i en funktionsdygtig prototype. En embedsmand fra ONR udtaler således:

Mulighederne kan ende med integrerede prototyper – og prototyperne bliver til virkelighed, når de bliver en del af en indkøbsaftale.

Det er endnu ikke klart, hvornår dette våben kan være operationelt, men hensigten er at armere krigsskibe, såsom destroyere, cruisere og måske endda cargoskibe udstyret med en billig offensiv eller defensiv laserteknologi. En embedsmand fra ONR udtaler i denne forbindelse:

Det er alt for tidligt at afgøre, om dette system nogensinde vil blive operationel. Northrop Grumman er finansieret til at oprette en demo til at “demonstrere” kapaciteterne til øverste ledelse, som derefter vil afgøre, om det er et aktiv der fortjener yderligere finansiering.

Både talsmænd fra den amerikanske flåde og Northrop Grumman tydeliggør ofte de omkostningsmæssige fordele ved brugen af laservåben kontra omkostningerne ved at affyre missiler i millionklassen. Bl.a. udtaler Guy Renard, program manager og instruktør ved Northrop Grumman Aerospace Systems:

For omtrent prisen på et par liter dieselolie pr. skud, tilbyder vi søværnet en høj-præcisions defensiv tilgang, der ikke kun vil beskytte dens sejlere, men også dens penge.

LaWS laservåbenI mellemtiden har den amerikanske flåde allerede taget et lasersystem i brug, kaldet ”Laser Weapons System” – LaWS – som allerede har været i drift i flere måneder.
LaWS bruger varme-energi fra lasere til at destruere dets mål, hvad enten de er hurtige, langsomme, stationære eller mobile. Systemet har bl.a. haft succes med at destruere droner (UAVs) og diverse andre mål i tests, og har desuden været anvendt ombord på et amfibiefartøj i Den Persiske Golf.

Det skalerbare laservåben er designet til at ødelægge fjendtlige mål for omkring 3 danske kroner pr. skud – et beløb der er eksponentielt lavere end f.eks. Standard Missile-2, som koster ca. 2,5 million DKK.

Ingeniører i den amerikanske flåde har desuden opdaget uventede muligheder med laserteknologien. Bl.a. til efterretninger, overvågning og rekognoscering (ISR – Intelligence, Surveillance & Reconnaissance), teknologien vist sig at være anvendelige til effektivt at scanne efter mål.

DDG-1000-Zumwalt-laservåbenLaservåbenet forventes at indtage en fremtrædende plads i flådens fremtidige planer. Nye platforme, såsom high-tech destroyere, herunder DDG-1000 – også kendt som USS Zumwalt – er udviklet med et elektrisk fremdriftssystem. Dette system er delvist konstrueret til at oplade skibets elektriske systemer, men har desuden kapacitet til at rumme nye fremtidige våbensystemer, såsom laservåben og elektriske rail-guns, som kræver en højintensiv energiplatform.

Video af LaWS laservåben i aktion

Ingen har kommenteret.

Vær den første til at lave en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *