xnxx videos xnxx beauty blonde masturbating in bathroom. pichunter
DTU skal kontrollere europæiske satellitter for ESA DTU skal kontrollere europæiske satellitter for ESA
Danmarks Tekniske Universitet – DTU – har indgået en fem-årig aftale med den europæiske rumorganisation – ESA – om at kontrollere nøjagtigheden af de europæiske... DTU skal kontrollere europæiske satellitter for ESA

Danmarks Tekniske Universitet – DTU – har indgået en fem-årig aftale med den europæiske rumorganisation – ESA – om at kontrollere nøjagtigheden af de europæiske satellitter.

Aftalen er indgået med DTU Elektro og ESA, der har givet det danske institut for elektroteknologi en central position inden for europæisk satellitkommunikation. Aftalen indgås i kølvandet på NASAs Juno mission, som forleden gik i kredsløb om planeten Jupiter. Her er DTU Space i forvejen dybt involveret i arbejdet med NASA, hvorfor den nye aftale med ESA cementerer danske kompetencer inden for international rumfart.

Til Danmarks Radio har professor i elektroteknologi, Olav Breinbjerg forklaret, at DTU skal udvikle eksperimentelle metoder, så man kan foretage meget præcise bestemmelser af, hvordan satellitantenner vil virke, når de er monteret på en satellit, der er sendt ud i rummet. Breinbjerg udtalte på P1 Morgen:

Der findes mange måder, man kan måle antenner på. Men når det skal være meget nøjagtigt, kan det kun være med nogle få specielle metoder, som DTU er ekspert i.

Radiodødt rum skal imitere verdensrummet

Særligt kræves et indrettet radiodødt rum, hvor antennerne måler, som de ville gøre i det frie verdensrum – og det er netop dette, som DTU Elektro skal forsøge at genskabe i deres laboratorie DTU-ESA Spherical Near-Field Antenna Test Facility. For når en antenne transmitterer et radiosignal fra en satellit, er der ikke nogen refleksion fra ting i nærheden ude i verdensrummet.

DTU-Elektro-ESADerfor er vægge, lofter og gulve beklædt med materialer, der sørger for, at når en radiobølge rammer væggen, bliver den ikke reflekteret derfra. Så der er kun ét signal fra antennen og ingen forstyrrelser fra omgivelserne.

Der kræves desuden avanceret instrumentering, fagspecialister der kan udføre eksperimenterne samt særlige matematiske modeller og procedurer. Olav Breinbjerg forklarer:

Det er det, vi har stillet ESA i udsigt, at vi vil udvikle og stille til rådighed for de satellitter, som ESA har i støbeskeen for de næste 5-10 år.

ESA har eget testcenter

EA har i forvejen deres eget store tekniske testcenter – ESTEC – som er beliggende i Holland. Men DTU Elektro har udviklet en særlig præcis teknisk metode for måling af antenner, hvorfor det har vagt ESAs interesse for en samarbejdsaftale med DTU. Derudover skal DTU’s radiodøde laboratorium agere som et eksternt referencelaberatorium i forbindelse med ESAs satellitmissioner.

Ingen har kommenteret.

Vær den første til at lave en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *