xnxx videos xnxx beauty blonde masturbating in bathroom. pichunter
ESA og kinesisk rumagentur vil bygge månebase ESA og kinesisk rumagentur vil bygge månebase
The Associated Press skriver, at det europæiske rumagentur ESA og det kinesiske rumagentur CNSA i fællesskab vil arbejde mod at bygge en base på... ESA og kinesisk rumagentur vil bygge månebase

The Associated Press skriver, at det europæiske rumagentur ESA og det kinesiske rumagentur CNSA i fællesskab vil arbejde mod at bygge en base på Månen. Det sker på trods af, at der ikke har været mennesker på Månen siden 1972, som blev udført af det amerikanske rumagentur NASA med sin Apollo 17 mission.

Selvom Månen var meget eftertragtet under den kolde krig med rumkapløbet, så har der i de senere år været dalende interesse for den golde planet som cirkulerer Jorden. I stedet har man været optaget af, at være de første på Mars, som med indtræf af private aktører, da også har vist sig at være en tætpakket konkurrence.

Men særligt Kina har fået øjnene op for mulighederne for at anvende Månen som mellemstation til kommende interplanetariske rejser.

Både kinesiske CNSA og ESA har bekræftet, at man er i dialog om at forfølge ideen med at bygge en fælles base på Månen, og forskere mener, at det vil være det næste naturlige skridt at tage. Kristian Pedersen, astrofysiker og institutdirektør på DTU Space, udtaler til Danmarks Radio:

Det vil være naturligt at bygge base på Månen, før man bygger base på Mars, så man kan opbygge den viden, der skal til for at holde astronauterne i live længere ude i rummet

Kina og Europa er dog ikke ene om at ville sende mennesker til Månen igen. Både USA, Rusland og endda Indien har planer om bemandede missioner til Månen, og der har tidligere på tværs været drøftet muligheder for at etablere samarbejde om det, bl.a. mellem Kina og Rusland.

Tidligere har ESA’s direktør, Johann-Dietrich Wörner, foreslået, at samtlige rumførende nationer burde bygge en Moon-village, som man i fællesskab bør opføre. Udfordringen er, at det rent ressourcemæssigt vil være umuligt for en enkelt nation at påtage sig en opgave af denne størrelse, hvorfor der er behov for, at flere rumførende lande går sammen om at dække ressourcebehovet.

 

Ingen har kommenteret.

Vær den første til at lave en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *