xnxx videos xnxx beauty blonde masturbating in bathroom. pichunter
Rusland opsender raket fra nyetableret rumhavn Rusland opsender raket fra nyetableret rumhavn
Så skete det endelig: Efter lang tids forsinkelse har Rusland nu fået opsendt den første raket fra deres nye rumhavn, Vostokny (Voschtosny). Det var... Rusland opsender raket fra nyetableret rumhavn

Så skete det endelig: Efter lang tids forsinkelse har Rusland nu fået opsendt den første raket fra deres nye rumhavn, Vostokny (Voschtosny). Det var en Soyuz-raket med tre videnskabelige satellitter, der blev opsendt fra rumhavnens indtil videre eneste startrampe.

Rumhavnen befinder sig virkelig i det, man kan kalde for ‘Udkantsrusland’, ikke mindre end 5.500 km øst for Moskva nær den kinesiske grænse og floden Amur. Men Vostokny – som på dansk bedst kan oversættes til Rumhavn Øst – har en stor fordel. Den ligger i Rusland, og ikke som den gamle rumhavn, Baikonur, i et andet land.

Efter Sovjetunionens sammenbrud endte Baikonur nemlig i den selvstændige stat Kazakhstan, og det var bestemt ikke noget, Putin brød sig om. Derfor igangsatte han i 2011 bygningen af Vostokny, der dækker et areal på 700 kvadratkilometer, hvilket omtrent svarer til størrelsen af Singapore.

Den samlede pris for rumhavnen er 180 milliarder rubler, svarende til 2,7 milliarder dollar. Det er en stor investering i en tid, hvor rumfarten i Rusland for alvor kan mærke den økonomiske krise i landet.

Læs hele artiklen på videnskab.dk

Ingen har kommenteret.

Vær den første til at lave en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *