xnxx videos xnxx beauty blonde masturbating in bathroom. pichunter
SpaceX Falcon 9 raket eksploderer på Cape Canaveral SpaceX Falcon 9 raket eksploderer på Cape Canaveral
Ritzau kunne i går melde, at en rumraket havde eksploderet under en test forud for affyring fra rumcentret Cape Canaveral i USA. Det rapporterede... SpaceX Falcon 9 raket eksploderer på Cape Canaveral

Ritzau kunne i går melde, at en rumraket havde eksploderet under en test forud for affyring fra rumcentret Cape Canaveral i USA. Det rapporterede amerikanske medier ifølge det tyske nyhedsbureau dpa. Ifølge ubekræftede rapporter skulle der være tale om en SpaceX raket.

Hverken selskabet eller dets leder, Elon Musk, kommenterede torsdag på rapporterne. Den næste SpaceX raket skulle ikke have været affyret før lørdag.

SpaceX Falcon 9 skrev historie sidste år

En Falcon 9-raket fra SpaceX skrev rumhistorie sidste år, da hovedraketten efter 10 minutters flyvning vendte tilbage til Jorden og landede intakt. Raketten medbragte 11 telekommunikationssatellitter, der efter frigørelsen fra hovedraketten fortsatte ud i rummet. Den store bedrift ved opsendelsen var dog, at det lykkedes at gennemføre en landing af hovedraketten, som kan genbruges.

SpaceX, som har hovedsæde i Californien, forsøger at revolutionere raketindustrien, der i øjeblikket taber millioner af dollar, fordi raketter ikke kan genbruges og sendes op flere gange.

SpaceX bekræfter eksplosion

Videnskab.dk melder så i dag, at der var tale om en rutinekontrol af Falcon 9 raketten, hvor det var planen at tænde motorerne i første trin en kort tid for at sikre, at alt var klart til opsendelsen lørdag, eksploderede raketten.

Det mærkelige er, at eksplosionen ser ud til at finde sted i det øverste trin, få minutter før man ville have tændt for motorerne i første trin for at afprøve dem. En forklaring må afvente en nøjere undersøgelse.

Falcon 9 er vigtig for NASA

Falcon 9 spiller en meget vigtig rolle for både NASA og rumstationen ISS. Falcon 9 raketten bruges både til at opsende satellitter og forsyningsrumskibe til ISS. Indtil nu har SpaceX opsendt i alt ni rumskibe af typen Dragon til ISS. De otte nåede frem til rumstationen, mens et gik tabt ved en eksplosion af Falcon 9 kort efter opsendelsen i juni 2015.

ISS er afhængig af regelmæssige forsyninger, og selv om der findes andre forsyningsrumskibe end Dragon, kan det ikke undgås, at forsinkelser kan få betydning for arbejdet på ISS, selv om de altid har en reserve af luft, vand og mad.

På lidt længere sigt er der et lidt større problem. Falcon 9 skulle opsende den første bemandede udgave af Dragon allerede til næste år. Dragon og Boeings Spaceliner skal gøre NASA uafhængig af at købe pladser på det russiske Soyuz-rumskib til deres astronauter.

Heldigvis har NASA også Boeings Spaceliner, men den forventes dog først at være klar i år 2018.

Video af SpaceX Falcon 9

Ingen har kommenteret.

Vær den første til at lave en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *